Hoe steunen

1. Algemene steun

Het project van de vereniging kan door individuen, organisaties en bedrijven gesteund worden door een gift over te schrijven op rekeningnummer (BIC: GEBABEBB en IBAN: BE 93 0015 2451 6967 ) van de VZW Brehane Ewket voor de kinderen van Ethiopië, met de vermelding: “studiefonds”, “infrastructuur” of “didactisch materiaal” ( afhankelijk van wat men wil steunen ).

Brehane Ewket wil de sponsor concreet laten voelen waar zijn geld voor gebruikt wordt en zo transparant mogelijk werken. Daarom regelt Brehane Ewket bv de aannemer bij de opbouw van de schoolgebouwen en zal de sponsor rechtstreeks de facturen van de aannemer ter plaatse betalen. (Het bedrijf/de sponsor betaalt de- door ons aangevraagde- factuur dus rechtstreeks aan de leverancier).

De sponsors kunnen ook materiaal aankopen of geld schenken om bv. de klaslokalen te verfraaien. Soms wordt in overleg met de sponsors lokaal een offerte gevraagd en worden de betalingen rechtstreeks van de sponsors, naar de leverancier ter plaatse geregeld. Goede en duidelijke afspraken, goede coördinatie en samenwerking, vastberadenheid,… maken ons sterk en helpen ons ons doel te verwezenlijken.

Via onze website en Facebook pagina wordt men regelmatig op de hoogte gehouden over de actuele situatie van de diverse projecten.

Misschien wilt u graag meer informatie voor u besluit om ons financieel te steunen. Wij maken graag een afspraak met u om onze plannen toe te lichten of staan u telefonisch te woord om uw vragen te beantwoorden.

2. Steun voor een specifiek kind (“leerouderschap”)

Individuen, organisaties en bedrijven kunnen ook opteren om een structurele steun te verlenen aan het project. Dit kan onder de vorm van het worden van een “leerouder”. Voor 100 euro per jaar (9,3€ per maand) wordt men “leerouder” waardoor men een kind de gelegenheid biedt gedurende een volledig leerjaar school te lopen. De kinderen die door een “leerouder” geholpen worden zouden dit anders niet kunnen, doorgaans wegens de financiële problemen van hun ouders. Deze bijdrage biedt de mogelijkheid om het inschrijvingsgeld te betalen, alle nodige schoolmaterialen, kleren, enz. te kopen, eventueel een (gemeenschappelijke) kamer te huren in de stad (middelbare scholen bevinden zich in de stad ) en deze van basisbenodigdheden te voorzien, de kosten voor een dokter te betalen enz…

De natuurlijke ouders van het kind verbinden er zich toe de kinderen gedurende het ganse leerjaar school te laten lopen en hen hierbij te ondersteunen. Zo kunnen ze zelf deelnemen aan het leerproces van hun kind.

Indien men als leerouder twijfelt de financiële steun over een langere periode te kunnen dragen, of door omstandigheden tijdelijk moet afhaken, dan kunnen steeds afspraken gemaakt worden voor “deelsponsoring”: het belangrijkste is dat zoveel mogelijk kinderen een kans krijgen!

Wat wordt verwacht van een leerouder?

Het engagement van de leerouder is de jaarlijkse financiële bijdrage (100 euro per jaar per leerkind), liefst volgehouden tot het eind van de middelbare school, teneinde de continuïteit te kunnen garanderen maar andere afspraken zijn ook mogelijk.

Het is fijn als kinderen af en toe gemotiveerd worden via brieven of andere contacten.

Wilt u een kind sponsoren?

Indien u ook een kind wilt steunen om naar school te kunnen gaan, neem zeker contact op. Met uw eventuele voorkeur (meisjes, jongen, leeftijd) en hoelang u het kind wil/kunt blijven helpen wordt in de mate van het mogelijke rekening gehouden.

Misschien wilt u graag meer informatie voor u besluit om ons financieel te steunen. Wij maken graag een afspraak met u om onze plannen toe te lichten of staan u telefonisch te woord om uw vragen te beantwoorden

3. Vrijwilliger

Natuurlijk kunt u zich ook aanmelden als vrijwilliger wanneer u ons af en toe een handje wilt komen helpen met onze activiteiten.